تعمیر و تعویض صفحه نمایش لپ تاپ
یکی از قطعات مهم و اصلی لپ تاپ صفحه نمایش است و آسیب به آن می تواند در بردارنده هزینه های بسیاری به همراه داشته باشد. یکی از متداول ترین مشکلاتی که برای این قطعه رخ می دهد، عدم روشن شدن آن است. رها شدن ناگهانی، مشکلات سخت افزاری و نرم افزاری از جمله دلایلی هستند که سبب بروز این اتفاق می شوند. روشهای مختلفی برای عیب یابی و تعمیر مانیتور وجود دارد اما نیاز به افراد متخصص دارد پس بهترین گزینه در صورت بروز چنین مشکلی مراجعه به یکی از مراکز تعمیر لپ تاپ است. در ادامه همراه ما باشید تا با مراحل تشخیص مشکل و تعمیر صفحه نمایش لپ تاپ بیشتر آشنا شوید.
عیب یابی مشکل صفحه نمایش لپ تاپ
عیب یابی اولین اقدام متخصصین قبل از تعویض یا تعمیر صفحه نمایش لپ تاپ است. در صورتی که صفحه دستگاه دچار مشکل شود، در نهایت نیاز به تعویض کامل دارد اما برخی از صدمات نیز مربوط اسکرین نیستند و باید از روش های دیگری حل شوند.
وارد شدن آسیب به رم یا نقص در کیبورد
صدمه دیدن RAM یا کثیف بودن آن می تواند از دیگر علت های عدم نشان دادن تصویر در صفحه لپ تاپ باشد. برای تشخیص این نقص و اطمینان از عدم خاموش بودن آن ابتدا دستگاه را به شارژ متصل می کنند سپس اگر تغییری در اسکرین رخ نداد، باید باتری جدا شده و سپس پشت رم بررسی شود. اگر دستگاه همچنان روشن نشد احتمالا مشکل از اتصالات کیبورد است. در صورت وجود این مشکل برای تعمیر صفحه نمایش لپ تاپ باید کیبورد توسط متخصصین تعویض شود.
نشان دادن تصاویر نامفهوم
از دیگر مشکلات اسکرین لپتاپ ها می توان به نشان دادن تصویرهای نامفهوم به صورت خطوط عمودی و افقی اشاره کرد. برای تشخیص این مشکل، لپ تاپ باید با کمک یک کابل VGA به مانیتور دیگری متصل شود در صورتی که تصاویر نامفهوم بر روی مانیتور دوم نیز دیده شد مشکل از کارت ویدئو است و نیازی به تعمیر صفحه نمایش لپ تاپ نیست.
وارد شدن آسیب به پیکسل لپ تاپ
لپ تاپ ها برای نشان دادن تصاویر از هزاران پیکسل استفاده می کنند، در صورتی که در یک منطقه از اسکرین تعدادی از پیکسل ها آسیب ببینند، کل صفحه دچار مشکل می شود و در نتیجه نمی توان از دستگاه استفاده کرد. بهترین راه برای رفع این نقص تعمیر صفحه نمایش لپ تاپ و تعویض آن است.
رنگ مانیتور سفید ثابت باشد یا تغییر رنگ سیاه و سفید
از دیگر مشکلات صفحه لپ تاپ میتوان به خاموش و روشن شدن صفحه اشاره کرد. علت این اتفاق می تواند قطع شدن اینورتر دستگاه باشد. وظیفه اینورتر رساندن انرژی به نور پشت اسکرین است اما اگر رنگ صفحه لپتاپ سفید ثابت بود، مشکل احتمالا از اتصال نادرست کابل بین مانیتور و برد سیستم است. برای تعمیر صفحه نمایش لپ تاپ در صورت وجود این مشکل باید لپتاپ باز شود و از اتصال درست کابل ها اطمینان پیدا کرد.
شکسته شدن صفحه نمایشگر لپ تاپ
از دیگر عواملی که می تواند موجب روشن نشدن مانیتور لپ تاپ شود، رها شدن و شکسته شدن صفحه نمایشگر است که راهی جز تعویض این قطعه وجود ندارد. تعویض صفحه نمایش لپ تاپ که شکسته شده است به دلیل گران بودن آن بسیار حساس است و نیاز به دقت و مهارتهای بالا است. در ادامه تمامی مراحل تعمیر LCD لپتاپ را که در یک مرکز تعمیرات انجام میشود، بررسی میکنیم.
مراحل تعویض صفحه نمایش لپ تاپ
به منظور تعویض صفحه نمایش لپتاپ مراحل بسیار مختلفی وجود دارد که عبارتند از:
۱) جدا کردن آداپتور و خارج کردن باتری
اولین و مهمترین نکته قبل از اقدام به تعمیر و تعویض صفحه نمایش لپ تاپ جدا کردن دستگاه از شارژر و خارج کردن باتری است. از عدم جریان الکتریسیته در دستگاه اطمینان حاصل کنید.
۲) جدا کردن پیچهای روی صفحه
مرحله دوم برای تعویض و تعمیر صفحه نمایش لپ تاپ جدا کردن پیچها است. پیچهای لاستیکی باید با دقت از صفحه جدا شوند تا آسیبی به دیگر سختافزارهای دستگاه وارد نشود.
۳) باز کردن پیچهای بدنه
در ادامه برای تعویض صفحه نمایش لپ تاپ باید پیچهای بدنه دستگاه نیز با کمک پیچ گوشتی باز شوند. بدنه هر لپ تاپ بر اساس برند و مدلی که دارند کاملا متفاوت است و این کار حتما باید توسط متخصصین انجام شود.
۴) جدا کردن بدنه از نمایشگر
جدا کردن بدنه از دیگر مراحل تعویض صفحه نمایش لپ تاپ است این مرحله نیز مانند سایر مراحل باید با دقت انجام شود تا آسیبی به بدنه آن وارد نشود. برای باز کردن پیچهای کار در مرکز تعمیرات از پیچگوشتیهای پهن استفاده میشود.
۵) قطع اتصال کابلهای متصل به صفحه نمایشگر
جدا کردن کابل های پشت نمایشگر مرحله پنجم تعویض صفحه نمایش لپ تاپ است. روش انجام این مرحله نیز با توجه به مدل و برند لپ تاپ انجام میشود. برای جدا کردن کابل پشت صفحه باید ابتدا نوار و سپس کانکتور جدا شود.
۶) جدا کردن صفحه لپ تاپ
در ششمین مرحله از تعویض صفحه نمایش لپ تاپ، باید صفحه نمایشگر را از قاب فلزی دستگاه خارج کرد. متخصصین برای انجام این کار نمایشگر را به سمت جلو شیب میدهند و با دقت آن را از قاب جدا میکنند.
۷) برچسب روی نمایشگر با برچسب شماره و مدل دستگاه مطابق باشد
هفتمین مرحله تعویض و تعمیر صفحه نمایش لپ تاپ تهیه یک نمایشگر جدید مطابق با مدل لپتاپ است. برای تشخیص این مطابقت افراد تعمیرکار باید شماره نمایشگر جدید را بر اساس شماره و برچسب مدل کامپیوترهای شخصی استفاده کنند.
۸) قرار دادن نمایشگر جدید
در ادامه برای تعویض صفحه نمایش لپ تاپ نمایشگر جدید را در قاب فلزی دستگاه قرار می گیرد و سپس به کمک پیچ هایی که در ابتدا از قاب جدا شده اند، بسته می شود.
۹) اتصال دوباره کابلها به نمایشگر جدید
اتصال دوباره کابلها به اسکرین از دیگر مراحل تعویض صفحه نمایش لپ تاپ است. در هنگام اتصال کابلها باید تمام نکات ایمنی رعایت شود تا در هنگام روشن کردن دستگاه شخص با مشکلی مواجه نشود.
۱۰) قرار دادن باتری در دستگاه و اتصال شارژر به برق
در ادامه تعویض صفحه نمایش لپ تاپ، متخصصان قبل از آنکه اقدام به بستن قاب دستگاه کنند باید برای اطمینان از روشن شدن مانیتور باتری را داخل دستگاه قرار دهند و لپ تاپ را به منبع تغذیه متصل کنند و نمایشگر جدید را امتحان میکنند.
۱۱) بررسی سلامت صفحه نمایش
بررسی سلامت مانیتور جدید از مهمترین کارها بعد از تعویض و تعمیر صفحه نمایش لپ تاپ است. صفحه جدید باید کاملا شفاف باشد و هیچ شکافی روی آن وجود نداشته باشد. برای این کار میتوان روی دسکتاپ کلیک یا در مرورگر شروع به تایپ کرد.
۱۲) بستن بدنه به نمایشگر جدید
بعد از انجام تمامی مراحل تعویض صفحه نمایش لپ تاپ، باید بدنه دستگاه را با کمک پیچهای باز شده مجددا بست.
سخن آخر
نمایشگر لپتاپها ممکن است به دلایل متفاوتی دچار آسیب شوند و در نتیجه قابل استفاده نباشند، همچنین به دلیل اهمیت این قطعه نمیتوان مراحل تعویض آن را در خانه انجام داد بلکه باید در یکی از مراکز معتبر تعمیرات لپتاپ و به دست متخصصین انجام شود..